Treść, którą próbujesz wyświetlić, jest dostępna tylko dla członków naszej witryny. Jeśli masz już członkostwo, musisz się zalogować, aby je zobaczyć. Kliknij ten link, jeśli chcesz się zarejestrować .
Already a member? Log in here
Źródło
1. Cryan, J.F.; Dinan, T.G. Mind-altering microorganisms: The impact of the gut microbiota on brain and behaviour. Nat. Rev. Neurosci. 2012, 13, 701–712.2. Grenham, S.; Clarke, G.; Cryan, J.F.; Dinan, T.G. Brain-gut-microbe communication in health and disease. Front. Physiol. 2011, 2, 94.3. Menni, C.; Zierer, J.; Pallister, T.; Jackson, M.A.; Long, T.; Mohney, R.P.; Steves, C.J.; Spector, T.D.; Valdes, A.M. Omega-3 fatty acids correlate with gut microbiome diversity and production of N-carbamylglutamate in middle aged and elderly women. Sci. Rep. 2017, 7, 11079